Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

(w)Ego gaat onder meer over de mogelijkheden en vrijheid om in dichtbevolkte steden het huis van onze dromen te kunnen ontwerpen en te bouwen. Het is een verkenning van ontwerpprocessen die uitgaan van verlangens, waarin de wensen van bewoners voorop staan in de aanleg en verbouwing van hun woningen en de stad zelf. In een dichtbevolkte en –bebouwde wereld neemt de uitvoerbaarheid van de individuele verbeelding toe wanneer we erover in gesprek gaan met buren en onze omgeving. Vrijheid en verbeelding treffen verantwoordelijkheid en samenwerking, kortom: Ego wordt (w)Ego. Het boek oppert een verschuiving van achterdocht naar nieuwsgierigheid, van starheid naar aanpassingsvermogen, van egoïsme naar (w)egoïsme. (w)Ego verlegt zo de grenzen van woonhuisarchitectuur en gaat op zoek naar alternatieve manieren om te midden van dichtheid samen te leven.

"Met (w)EGO: Tailor-Made Housing onderzoekt The Why Factory de participatieve processen die een rol spelen bij het ontwerpen van woningen. Deze processen bemiddelen tussen de wensen van elk van de bewoners van een woonblok en bepalen mede het ontwerp van hun appartementen. Om dit doel te bereiken verkent (w)EGO de mogelijkheden van een bepaald spelproces. Dit spel maakt gebruik van de specifieke kenmerken van elke bewoner en transformeert deze in ruimtelijke behoeften. Op deze manier ontstaan er onverwachte woningtypologieën binnen een echt mensgericht woongebouw."

(w)Ego is de dertiende titel in de reeks Future Cities van The Why Factory. De andere boeken zijn terug te vinden via de T?F-website(w)Ego is verkrijgbaar bij NAi Boekverkopers.

datum
14/06/2022
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, graag aanmelden via Tickets

Het Podium is mede mogelijk gemaakt door: