Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Fischer en Eigsti traden in 2017 voor het eerst als duo op tijdens het Stanford Jazz Festival van dat jaar. Die eerste nummers met zijn tweeën vonden letterlijk en figuurlijk zoveel weerklank bij het publiek én de performers dat ze besloten om een gezamenlijk avondvullend programma samen te stellen. De show waarmee ze op tournee zijn gegaan varieert van intieme momenten die je als luisteraar tot in je ziel raken tot aan vocaal spierballenvertoon; badass and beautiful, inderdaad.

“Sommige mensen doen er alles aan om beroemd te worden, maar ik wil gewoon zingen.” 

Lisa Fischer werd als achtergrondzangeres geportretteerd in de Oscar-winnende documentaire 20 Feet from Stardom, een eerbetoon aan de passie en inzet van de muzikanten die een paar meter achter de sterren op het podium staan. “Ik distantieer me van het idee dat de job waarin je uitblinkt niet goed genoeg zou zijn om na te streven,” zegt ze in de film over de baan van achtergrondzangeres. “Sommige mensen doen er alles aan om beroemd te worden, maar ik wil gewoon zingen.” Nadat ze met haar indrukwekkende bereik tientallen jaren heeft meegezongen met iconen als Luther Vandross, The Rolling Stones, Chaka Khan, Tina Turner en Nine Inch Nails, is Fischer sindsdien ook op persoonlijke titel uitgegroeid tot een autoriteit in soul, jazz, rock en klassieke zang.  

Pianist en componist Taylor Eigsti is niet vies van samenwerkingen. Hij deelt het plezier en zelfvertrouwen die hij in de opnamestudio en op het podium uitstraalt graag met collega’s. ‘Wonderkind’ Eigsti was al op zijn vijftiende staflid van de Stanford Jazz Workshop aan de gelijknamige universiteit. Naast de acht studioplaten onder zijn eigen naam heeft Eigsti meegeschreven en -gespeeld op meer dan vijftig albums van andere artiesten. 

 

 

datum
07/07/2022
tijd
21:00 – 22:15
taal
English
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Tickets via Ticketmaster

Het Podium is mede mogelijk gemaakt door: