Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Eric Vloeimans is niet zonder reden een graag geziene gast op NSJ. Er zijn niet veel trompettisten die zo veel verschillende klankkleuren uit hun instrument halen, zo intens spelen en het publiek zozeer weten mee te voeren. De kleine en grote verhalen die hij met zijn intuïtieve spel en fluwelen tonen vertelt noemt hij zelf ‘verklankingen uit het leven.’ Als een van de vele blijken van erkenning voor de melodische en lyrische kracht van zijn werk en zijn kenmerkende eigen geluid ontving Vloeimans in 2020 de Edison Jazz Oeuvre Prijs. Zowel solo als in uiteenlopende (gelegenheids)samenwerkingen laat hij horen vol ideeën te zitten en niet bang te zijn voor experiment.

In dit concert gaat hij op avontuur met Jeroen van Vliet, die als pianist ‘een van de grote dichters van de geïmproviseerde muziek’ is, in de woorden van de jury van de Boy Edgar Prijs die hij in 2014 ontving. Vloeimans en Van Vliet hebben een muzikale band van meer dan vijfentwintig jaar – onder meer in Vloeimans’ formaties Gatecrash en Levanter – die hen een geweldige vertrouwensbasis biedt als uitgangspunt van een verkenningstocht. “Ze nemen je mee op een reis waarbij het niet gaat om de eindbestemming, maar om de ervaringen onderweg.” 

Dit betreft een concert rond lunchtijd. In Het Nieuwe Café van Het Nieuwe Instituut kan er geluncht worden. De lunch is niet bij de prijs inbegrepen en kan niet worden meegenomen naar Het Podium. Stuur een mail naar catering@hetnieuwe.cafe om te reserveren.

 

datum
10/07/2022
tijd
12:45 – 14:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Tickets via Ticketmaster

Het Podium is mede mogelijk gemaakt door: