Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Plan en boek op deze pagina je bezoek aan Het Podium en lees meer over de prijzen en voorwaarden. Voor een bezoek aan Het Podium ben je verplicht om vooraf te reserveren. Vanwege de beperkte maximumcapaciteit werkt Het Nieuwe Instituut hierbij met tijdsloten. Tijdens evenementen en (gast)programmering wordt een aantal tijdsloten geblokkeerd voor deelnemers en toeschouwers. 

Benieuwd naar het programma? Deze vind je onder Activiteiten, of neem een kijkje op de kalender. In juni staat Het Podium in het teken van de Rotterdam Architectuur maand, het programma daarvan vind je hier.

Openingstijden

Di – zo: 10:00 – 17:00

Do: 10:00 – 21:00

 

Toegangsprijzen

Voor bezoek aan Het Podium vanaf 1 juli t/m 17 augustus geldt eenmalig een toegangsprijs van €3 p.p.

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand (RA Maand) in juni zijn Het Podium en de hoofdtentoonstelling van RA Maand in Gallery 0 van Het Nieuwe Instituut gratis te bezoeken. Let op: ook bij gratis toegang dient een tijdslot gereserveerd te worden.

Na juni is Het Podium eveneens gratis toegankelijk:

  • Op iedere zondag
  • Op iedere donderdag van 17:00 – 21:00 uur (Free Thursday Night)
  • Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar
  • Voor Members van Het Nieuwe Instituut
  • Voor Rotterdampas- en Museumkaarthouders (toon je Rotterdampas of Museumkaart bij de balie)
  • Bij herhaalbezoek (boek een tijdslot en toon het roze polsbandje dat je bij je vorige bezoek hebt ontvangen bij de balie)

Let op: met een tijdslot heb je nu de gehele dag van het geboekte tijdslot toegang tot Het Podium.
Lukt het niet om op de dag van het gereserveerde tijdslot te komen en wil je deze annuleren? Stuur dan een e-mail naar info@hetnieuweinstituut.nl met je naam en het e-mailadres waarop het ticket besteld is. Wij zullen vervolgens de bestelling annuleren en eventueel de betaling storneren.

Voor een prettig en veilig bezoek

Het Podium is voor iedereen toegankelijk, voor bezoekers met een (functie)beperking is een lift aanwezig. Bezoekers tot en met 14 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene Het Podium op; elk kind op Het Podium moet ten minste een volwassen begeleider bij zich hebben.  

Na je bezoek aan Het Podium of tijdens het wachten op je tijdslot is het prettig vertoeven op het terras van Het Nieuwe Café, of struin door het veelzijdige boekenaanbod van NAi Booksellers op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en design in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Weersomstandigheden

Het blijft maar tot op zekere hoogte leuk om in de wolken te zijn. Het Podium is toegankelijk tot en met windkracht 5. Hoewel de looptijd van Het Podium in de zomermaanden valt, adviseren wij je voorafgaand aan je bezoek de weersverwachting te checken en bij twijfel onze website te raadplegen. Daar melden wij het als Het Podium onverwacht dicht moet. Je krijgt dan het eventuele aankoopbedrag van je ticket terug en je kunt een ander tijdslot boeken. Eventuele optredens en andere programmaonderdelen worden dan naar binnen verplaatst.

Het Podium is mede mogelijk gemaakt door: